11 destinații magice în care să petreci Crăciunul

Dacă ai zbura spre magie? Pe măsură ce se apropie sărbătorile, descoperiți selecția noastră de destinații magice unde puteți petrece Crăciunul!

Puteți auzi ecourile colindelor de Crăciun? Simțiți parfumul ceaiului cu mirodenii? Vedeți fulgii de nea căzând ca niște stele afară și oamenii grăbindu-se, cu bărbia caldă în minte? Simțiți aromele biscuiților de ciocolată/portocaliu mâncați lângă șemineu? Poți auzi foșnetul spinilor de copac sub decorațiunile strălucitoare? Poți rezista chemării cadourilor îngrămădite și zecilor de feluri de mâncare pregătite cu grijă de bunica? Ah… magia Crăciunului! Sigur, este un clișeu, dar suntem siguri că inimioara ta va tresări la aceste cuvinte tandre… În timp ce unora le place să stea băgați sub pătură de Crăciun, altora le place să zboare și să călătorească.

Pentru toți acei călători fermecați, descoperiți unsprezece destinații magice unde să petreceți Crăciunul. Un lucru este sigur, există ceva pentru toată lumea!

1. Tromsø, Norvegia

Tromsø, iluminări, Norvegia

Credit foto: Shutterstock / kurbanov

Dacă ați visat întotdeauna la un Crăciun ca în poveștile pentru copii, orașul nordic Tromsø este pentru dumneavoastră. Deasupra Cercului Polar, peisajele polare arată ca niște picturi imaculate, ireale, ca în vise.

Când vă plimbați pe străzile din Tromsø, casele tradiționale din lemn vă invită la o plimbare romantică. Luminile strălucesc la fiecare fereastră. Calea Lactee strălucește puternic și devine chiar ringul de dans al aurorei boreale. Pădurea înzăpezită este peste tot în jurul tău și poți întâlni chiar și renii lui Moș Crăciun. Nu-i așa că este un cadou de Crăciun frumos să te poți plimba cu aceste animale adorabile cu coarnele lor de catifea? Dacă nu, câinii de sanie vă vor încânta probabil.

2. Rovaniemi, Laponia finlandeză

Pom de Crăciun și cabană în Rovaniemi

Credit foto: Shutterstock / Roman Babakin

Să continuăm pe linia destinațiilor de basm pentru a petrece un Crăciun de poveste, în Marele Nord și în modul cabană de coconing. Să ne întâlnim sub un strat gros de zăpadă, în lumina flăcărilor dansante ale unui șemineu, și să ne plimbăm cu animalele polare endemice. Dar nu oriunde! Haideți să mergem direct în Laponia și mai precis în Rovaniemi, orașul oficial al lui Moș Crăciun!

Bărbatul nostru bărbos preferat, în persoană, vă urează bun venit în satul său de la granița Cercului Arctic. Vă veți întâlni cu elfii și renii săi, îi veți găti rețetele preferate, îi veți descoperi oficiul poștal și, mai ales, veți schimba câteva cuvinte cu el. Doar pentru a-i dovedi cât de adorabilă ai fost anul acesta. Nu-i așa?

3. Maldive, Oceanul Indian

Pom de Crăciun pe nisip în Maldive

Credit foto: Shutterstock / DMITRII SIMAKOV

O schimbare de atmosferă. Dacă ești genul de persoană care crede că magia Crăciunului înseamnă temperaturi ridicate și peisaje paradisiace de vară, nu ești pe dinafară. Din fericire, Pământul nostru s-a gândit la anotimpurile diferite de la o emisferă la alta!

Nu ducem lipsă de destinații magice unde puteți petrece un Crăciun însorit. De exemplu, Maldivele. Acest cadru natural, un paradis eșuat în mijlocul oceanului, este un grup de insule paradisiace. Acolo, cadourile de Crăciun sunt așezate pe nisipul fin, în timp ce scufundările în apa turcoaz înlocuiesc săriturile în zăpadă. Uitați câinii de sanie pentru animalele marine colorate și stridiile de Crăciun pentru fructele exotice!

4. Coasta de Aur, Australia

Pescărușul și Moș Crăciun în Sydney

Credit foto: Shutterstock / Nigel Jarvis

Iată o altă destinație fantastică pentru ca vara să dureze ceva mai mult, chiar și de Crăciun! În Australia, în decembrie, nu veți purta o geacă de puf și o pălărie, ci mai degrabă un costum de baie și ochelari de soare. Coasta de Aur este, fără îndoială, una dintre cele mai magice destinații pentru a petrece Crăciunul atunci când iarna ne doboară!

Nu există valuri reci, ci mai degrabă valuri translucide și surferi sălbatici. Fără pâine prăjită cu foie gras, ci mai degrabă cu un grătar bun pe plajă. Nu există reni, dar cangurii pasc pe peluzele verzi. Nu sunt ghirlande luminoase în copaci, ci papagali multicolori pe fiecare ramură. O oprire cheie pentru Crăciun pe coasta de est a Australiei: Sydney și petrecerile sale de nisip care se întind pe parcursul nopților calde.

5. New York, SUA

Rockefeller, brad, Crăciun, New York

Credit foto: Shutterstock / James Kirkikis

Pe măsură ce se apropie Crăciunul, orașul New York este scăldat într-o atmosferă cu totul specială. Labirintul de străzi perpendiculare este împodobit cu lumini incandescente. Și magazinele sunt iluminate din podea până în tavan, iar vitrinele lor sunt pline de decorațiuni excesive. Colindele răsună pe străzi, iar mirosul de castane fierbinți umple stațiile de metrou. Spațiile coconice sunt luate cu asalt, iar newyorkezii pornesc într-un vals prietenos și cald.

Ce este pe ordinea de zi? O excursie pe patine de gheață pe patinoarele construite de la zero. O fotografie în fața celui mai mare brad de Crăciun din lume, în Rockfeller. O vizită în cartierele în care vecinii se joacă de-a casa cea mai decorată. Sau o excursie în Central Park sub zăpadă!

New York este cu siguranță un oraș măreț, iar de Crăciun, cu atât mai mult!

6. Colorado, Statele Unite ale Americii

Vedere din Ouray, Crăciun, Colorado

Credit foto: Shutterstock / loneroc

Bine ați venit în Aspen: un oraș din Munții Stâncoși unde schiul, zăpada și Crăciunul sunt religii! Peste tot în biserici, corurile victoriene își ridică vocile puternice și cântă Crăciunul. Biscuiții și ciocolata caldă sunt oferite celor pofticioși pe străzi, în timp ce sportivii se bucură de patinoarul uriaș instalat în oraș. În oraș există chiar și standuri speciale de decorațiuni de Crăciun.

7. Quebec și Vancouver, Canada

Casa luminată, decorațiuni de Crăciun, Vancouver

Credit foto: Shutterstock / romakoma

În Quebec, spiritul Crăciunului pune stăpânire pe întregul oraș, pe măsură ce anul se apropie de sfârșit. Luminile orbitoare, atmosfera blândă și căldura oamenilor din Quebec vă vor purta și vă vor încânta festivitățile. Orașul vechi, în special, arată ca un șir de case de păpuși fermecătoare. Când începe să ningă, este ocazia perfectă pentru a te juca în parcuri, a te adăposti în spații confortabile sau a gusta specialitățile din Quebec care îți încap bine în stomac! Nu degeaba Quebec City a devenit destinația de Crăciun numărul unu în SUA.

Vancouver vibrează sub milioane de lumini și în ritmul animațiilor atunci când vine Crăciunul. Piața mare și patinoarul se întindeau în mijlocul centrului orașului. Un tren fermecat străbate parcul Stanley. Bărci strălucitoare plutesc pe False Creek. Moș Crăciun și renii săi vă întâmpină pe Muntele Grouse. Cafenelele se umflă de trestie de zahăr. Corurile se înalță pe străzile acoperite cu beculețe. Sculpturile de turtă dulce stau mândre. Pe scurt, un adevărat muzeu și templu al Crăciunului sub cerul liber!

8. Viena, Austria

Piața de Crăciun din Viena

Credit foto: Shutterstock / Muellek Josef

Înapoi în Europa. Viena este, fără îndoială, o destinație magică pentru a trăi Crăciunul. Fiind capitala rafinamentului, a fineții, a artelor și a ornamentelor, nu putea fi decât unul dintre cele mai frumoase locuri în perioada Crăciunului.

De la jumătatea lunii noiembrie, piețele din piețele vieneze sunt pline de lucruri drăguțe. Capitala austriacă a păstrat adevărata autenticitate a piețelor sale de Crăciun. Tarabele te fac să uiți imediat de frigul înghețat: căldura vinului fiert și a cârnaților gătiți este o armă de neoprit! Mai departe, dansatorii de vals se transformă în patinatori pe gheață, iar cafelele vieneze aburinde fumegă pe terase înghesuite. Viena, cu eleganța și strălucirea sa, va face ca Crăciunul dumneavoastră în Europa să fie de neuitat.

9. Tallinn, Estonia

Crăciunul în Tallinn, Estonia

Credit foto: Shutterstock / Grisha Bruev

Oraș medieval de basm prin excelență, Tallinn nu are nimic de invidiat față de alte capitale est-europene. Centrul orașului uimește cu arhitectura sa barocă impunătoare și cu acoperișurile sale colorate. Acum imaginați-vă această panoramă în lumina luminilor de Crăciun și a cabanelor încântătoare. Ochii tăi vor străluci!

În Tallinn, veți fi uimiți de cultul incredibil al celui mai faimos conifer: bradul de Crăciun! De fapt, acolo a fost instalat primul brad de Crăciun public. De atunci, pe măsură ce se apropie sezonul festiv, legendarii copaci au pus stăpânire pe străzile pietruite, pe fațadele magazinelor de artizanat, pe fațadele pastelate și au urcat la fel de sus ca și felinarele din lumea veche.

10. Praga, Republica Cehă

Crăciun în Praga, piață

Credit foto: Shutterstock / cge2010

Praga, râul său, romantismul său, alchimia dintre patrimoniul său arhitectural și artistic și, bineînțeles, decorul său magic în timpul Crăciunului. Capitala Cehiei este cunoscută ca fiind una dintre cele mai frumoase destinații pentru a petrece Crăciunul.

Piața sa este una dintre cele mai încântătoare din lume. Podul Carol și Ceasul Astronomic sunt magnifice sub cerul alb cu fulgi de zăpadă. Spa-urile de bere își deschid larg ușile. Luminile înfrumusețează monumentele istorice, care deja te amețesc. Pe străzile orașului se aud căsuțe, coruri și mirosul de chifle împletite. Apoi, este o plăcere să te ascunzi în muzeele pline de comori și ornamente. Într-un cuvânt: magic!

11. Moscova, Rusia

Iluminări la Moscova

Credit foto: Shutterstock / FOTOGRIN

Deși Rusia urmează calendarul ortodox, care este diferit de al nostru, la sfârșitul anului, nu riscați să fiți dezamăgiți dacă mergeți acolo pentru a sărbători Crăciunul!

Moscova face lucrurile în stil mare! Monumentele istorice, podurile și casele sunt acoperite de lumini care le urmăresc conturul. Figuri luminoase împânzesc parcurile și piețele. Străzile sunt împodobite cu lumini șerpuite care aruncă o ploaie de stele asupra trecătorilor. Piața Roșie este plină de lumini și de o piață de Crăciun fantastică. Fără îndoială, aceasta este una dintre cele mai încântătoare destinații pentru a petrece Crăciunul, unde puteți uita de frig și vă puteți bucura de căldura atmosferei.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro