10 tehnici pentru a învăța engleza gratuit

Să înveți engleza gratuit și ușor nu este foarte complicat, cu aceste 10 tehnici rezultatele tale vor fi de zece ori mai bune!

Cum să înveți engleza gratuit? Engleza a devenit o limbă indispensabilă pentru toți cei care doresc să călătorească. Este limba internațională prin excelență. Vă permite să comunicați cu ușurință cu orice persoană din lume. Fie că mergeți în Anglia pentru un curs de limbi străine, la Praga pentru o excursie de weekend în oraș sau în Thailanda pentru o vacanță la soare, limba engleză vă va fi foarte utilă pentru a comunica și pentru a profita la maximum de aventura dumneavoastră în străinătate!

Pentru a vă ajuta în acest demers, am enumerat 10 tehnici de învățare gratuită a limbii engleze. Datorită lor, rezultatele tale vor fi de zece ori mai bune, așa că nu ezita să folosești mai multe dintre ele… sau chiar pe toate!

1. Descărcați aplicații pentru a învăța engleză

Învățați engleză, Babbel, Cursuri de limbi străine

Credit foto: Babbel

Pentru a învăța engleza gratuit, această tehnică este ABC-ul. Datorită aplicațiilor gratuite precum Babbel sau Duolingo, veți putea descoperi elementele de bază ale limbii engleze: gramatică, conjugare, vocabular de bază, pronunție… Pe măsură ce lecțiile avansează, vă veți dezvolta exprimarea și înțelegerea orală sau scrisă.

Instrumente excepționale pentru învățarea limbii pentru a fi găsite în revizuirea noastră specială “Top 10 cele mai bune aplicații pentru învățarea limbii engleze” .

2. Vizionarea de filme și seriale

După ce ați învățat noțiunile de bază de gramatică și de înțelegere, vă recomandăm să începeți să vă cufundați cu adevărat în limba engleză. Fără imersiune, este imposibil să stăpânești cu adevărat limba engleză. Așadar, înainte de a vă planifica un sejur lingvistic în Malta sau Irlanda, de ce nu începeți prin a viziona seriale sau filme în limba engleză? Puteți începe prin a viziona episodul în limba engleză cu subtitrare în franceză, treptat veți folosi subtitrările în engleză și apoi le puteți elimina. Urechea ta va fi astfel bine antrenată!

3. Cărți de lectură

Pentru a vă îmbunătăți înțelegerea lecturii, nimic nu este mai bun decât să citiți cărți în limba engleză! Este un exercițiu excelent pentru a vă dezvolta vocabularul și gramatica. Dar asigurați-vă că începeți cu cărți simple pentru a învăța engleza. The Saga Harry Potter este perfect pentru primele lecturi. Nivelul de engleză crește treptat, ca o lecție!

4. Ascultați podcast-uri

Aceasta este o tehnică care necesită un nivel diferit față de cărți și seriale. Aici puteți învăța un vocabular specific și puteți învăța engleza într-un mod diferit. Datorită acestei tehnici, vă puteți îmbogăți rapid lexicul și puteți deveni un expert într-un domeniu. The podcasturi sau videoclipuri pe Youtube sunt o mină de informații. Pe lângă faptul că vei învăța gratuit limba engleză, vei învăța multe despre multe subiecte!

5. Optați pentru un schimb de limbi străine în orașul dumneavoastră

Schimb de limbi străine pentru a învăța limba engleză

Credit foto: Unsplash – rawpixel

Odată ce abilitățile de ascultare și scriere sunt bine dezvoltate, vă recomandăm să vă exersați vorbirea! Cel mai bun mod de a învăța engleza gratuit este să vă găsiți un partener cu care să vorbiți în engleză. Dacă locuiți într-un oraș mare, puteți căuta grupuri de schimb lingvistic de exemplu.

6. Participarea la reuniuni ale expatriaților sau ale călătorilor

Această tehnică de învățare gratuită a limbii engleze este în aceeași linie ca și cea anterioară. Vă invităm să consultați rețelele de socializare pentru a găsi reuniuni ale expatriaților sau călători. În marile orașe, aceste întâlniri sunt frecvente: puteți exersa limba engleză și vă puteți imersa în ea fără să vă părăsiți locuința.

7. Faceți cunoștință cu vorbitori nativi

Dacă nu locuiți într-un oraș mare sau dacă nu aveți posibilitatea de a întâlni vorbitori de limba engleză, puteți face schimb de experiență cu străini prin intermediul aplicațiilor comunitare. Unele dintre ele au un modul sau un forum pentru a discuta cu vorbitori de limba engleză. De asemenea, vă puteți înregistra pe site-uri sau forumuri specializate, cum ar fi Interpals. Acestea vă oferă posibilitatea de a face schimb de mesaje cu străini din întreaga lume: o tehnică bună pentru a învăța limba engleză, în mod gratuit. Este, de asemenea, o oportunitate de a cunoaște oameni pentru o viitoare călătorie!

8. Traducerea cântecelor

Pentru a vă dezvolta abilitățile de scriere, această mică tehnică este excelentă. Pur și simplu alegeți mai multe cântece în limba engleză care vă plac, apoi notați-le. să le traducă în franceză – fără a folosi un traducător, desigur. Este foarte simplu, dar diabolic de eficient pentru a învăța engleza gratuit!

9. Plecați în străinătate, într-o țară vorbitoare de limba engleză sau nu!

Această tehnică nu este chiar “gratuită”, dar este o modalitate excelentă de a combina afacerile cu plăcerea. Profitați de un sejur sau de o vacanță în străinătate pentru a vă îmbunătăți limba engleză. Puteți crește numărul de oportunități pe care le aveți de a întâlni persoane locale și puteți folosi cunoștințele pe care le-ați dobândit prin tehnicile anterioare pentru a vă spori rezultatele! Pentru a vă ajuta să vă decideți unde să mergeți, și dacă mergeți în Europa, consultați articolul nostru “În ce țară veți purta o conversație în engleză?”, care face lumină în ceea ce privește practicarea limbii lui Shakespeare în străinătate!

10. Înregistrează-ți învățarea

Această tehnică trebuie folosită în coordonare cu toate cele anterioare și ajută la perfecționarea învățării. Vă recomandăm să scrieți fiecare cuvânt sau expresie pe care îl descoperiți, într-un film, un text muzical sau o aplicație. În acest fel, vă veți construi un mic lexicon pe care îl puteți consulta din când în când pentru a vă împrospăta memoria, mai degrabă ca lista de cuvinte propusă de Memrise.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro