10 țări pentru a vedea aurora boreală

Doriți să trăiți un moment magic? Cu picioarele pe pământ și capul în stele, descoperiți 10 țări în care puteți vedea aurora boreală!

Există un fenomen mai intrigant și mai magic decât aurora boreală? Imprevizibile și splendide, aceste manifestări naturale sunt de vis. Pentru a avea șansa de a le observa, călătorii vor trebui să se aventureze în ținuturi misterioase, cocoțate și înghețate. Din Laponia până în nordul îndepărtat al Canadei, trecând prin Groenlanda sau Tasmania, plecând în căutarea aurorei, veți descoperi locuri magnifice și încântătoare. Departe, în aceste ținuturi înghețate, nu poți să nu rămâi uimit de frumusețea lor polară, de parfumul lor înghețat și de luminile lor fantasmagorice! Urmărirea aurorei boreale nu este o sarcină ușoară. Din fericire, aventurierii hotărâți vor fi răsplătiți cu un spectacol incredibil. Praf de stele, culori luminiscente, eșarfe multicolore plutind pe cer, frumusețea aurorei boreale te va uimi cu siguranță!

Așadar, unde în lume este cel mai probabil să le vezi? În acest articol vă spunem 10 țări în care puteți vedea aurora boreală. Vei avea toate informațiile de care ai nevoie pentru a porni în aventură și a le descoperi!

Finlanda

Aurorele boreale în Laponia

Credit foto: Shutterstock / Richard Cavalleri

Laponia vă evocă cu siguranță imagini și peisaje încântătoare. La urma urmei, această regiune finlandeză este refugiul lui Moș Crăciun! Dacă doriți să vedeți aurora boreală în Finlanda, vă recomandăm să mergeți la Rovaniemi, în nordul îndepărtat. Orașul servește drept poartă de acces către parcurile naționale din apropiere. Tot în acest loc magic, înconjurat de păduri acoperite de zăpadă și de reni, călătorii vor putea observa aurora boreală.

Între spectacolele de lumini, puteți vizita Satul lui Moș Crăciun, vă puteți plimba cu sania, puteți merge la schi fond sau pur și simplu vă puteți relaxa în saună, ca orice lapon. În Laponia, focurile de artificii cerești apar cam o dată la două nopți între jumătatea lunii septembrie și sfârșitul lunii martie! Dacă vremea este bună, s-ar putea să aveți norocul să vedeți mai multe în timpul șederii dumneavoastră în Finlanda.

Islanda

Aurorele boreale în Islanda

Credit foto: Shutterstock / Weston

Islanda este un loc unic în lume. Cu ghețari, cascade uriașe, vulcani și gheizere impresionante, este o țară pe care trebuie să o vizitați! Pe lângă minunile sale naturale, Islanda oferă și posibilitatea de a asista la spectacole de lumini cerești. Într-adevăr, latitudinea și longitudinea sa fac din Islanda una dintre cele mai frumoase țări în care se poate observa aurora boreală. Deși vremea nu este întotdeauna cooperantă, le puteți vedea peste tot pe insulă. Pentru a vă bucura de legendarele nopți islandeze, nu trebuie decât să zburați spre Reykjavik. Aurorele boreale pot fi văzute în suburbii!

De asemenea, puteți vedea aurore frumoase lângă muntele Kirkjufell, pe coasta de vest, sau lângă lacul Mývatn, în nord. Nu departe de capitală, peninsula Snæfellsnes este, de asemenea, cunoscută ca fiind unul dintre cele mai bune locuri din Islanda. Pentru a vedea aurora boreală în Islanda, vă recomandăm să veniți între sfârșitul lunii august și începutul lunii aprilie.

Suedia

Parcul Național Abisco, aurora boreală, Suedia

Credit foto: Shutterstock / Conny Sjostrom

Ca și vecina sa, Laponia suedeză este unul dintre cele mai bune locuri pentru a vedea aurora boreală. În Kiruna, cel mai nordic oraș din Suedia, puteți admira frumoșii munți din Parcul Național Abisko, cultura locală Sámi și puteți observa renii maiestuoși. Un scurt drum cu mașina din Kiruna vă va duce în câteva locuri frumoase pentru a vedea aurora. Pentru a fi siguri că veți vedea unul, vă recomandăm să luați un telescaun până la Aurora Sky Station, în vârful Parcului Național Abisko. Este cel mai uscat și mai luminos punct din Suedia. Situat la 900 de metri deasupra nivelului mării, este cunoscut ca fiind cel mai bun loc din Suedia pentru a vedea aurora boreală.

Ca și în Laponia finlandeză, aurorele boreale apar aici între jumătatea lunii septembrie și sfârșitul lunii martie. Vremea în zonă este destul de stabilă, așa că, probabil, veți putea vedea mai multe în timpul șederii dumneavoastră în nordul Suediei.

Norvegia

Tromsø, cuplu, aurora boreală, Norvegia

Credit foto: Shutterstock / Rok Vovk

Datorită Curentului Golfului, coasta norvegiană se bucură de o climă care este adesea mai blândă decât în alte țări nordice! Acest climat este deosebit de favorabil pentru observarea aurorei boreale. Există mai multe moduri de a le vedea. Există multe locuri în Norvegia unde puteți vedea aurora boreală. Cele mai populare sunt, desigur, Lofoten, zona Tromsø, Capul Nord sau în apropiere. Vă recomandăm în special frumosul lac Prestvannet, situat la câțiva kilometri de centrul orașului Tromsø. Această rezervație naturală fără lumină artificială oferă un cadru ideal pentru observarea aurorei boreale.

Pe lângă aurora, în timpul sejurului dumneavoastră puteți admira fiordurile frumoase și munții maiestuoși. Norvegia este cunoscută pentru peisajele sale spectaculoase! Rețineți că puteți vedea aurora boreală în Norvegia de la mijlocul lunii septembrie până la sfârșitul lunii martie.

Canada

Aurorele boreale în Canada

Credit foto: Shutterstock / CherylRamalho

Canada este cu siguranță unul dintre cele mai cunoscute și populare locuri pentru a vedea aurora boreală! Traversând Atlanticul, puteți descoperi locuri celebre pentru a le admira. Canada este situată în ovalul auroral, locul unde se pot vedea cele mai multe aurore boreale din lume! Dacă cerul este senin, este aproape sigur că veți vedea una dintre aceste minuni cerești. În Canada, locurile nu lipsesc: Whitehorse, în Yukon, Yellowknife, capitala Teritoriilor de Nord-Vest, sau parcul canadian Wood Buffalo. Situat în Alberta, acesta din urmă este unul dintre cele mai limpezi locuri din lume.

Există mai multe companii care organizează tururi de observare, cu cazare într-o cabană de lemn sau eschimoasă, într-un teepee sau sub stele! Rețineți că este posibil să observați aurorele boreale și în Quebec, în nordul țării. Cu toate acestea, ele apar mult mai rar și pentru o perioadă mai scurtă decât în alte părți. Cele mai bune locuri din Quebec sunt Radisson și James Bay. Pentru a vedea aurora boreală în Canada, puteți veni de la mijlocul lunii august până la sfârșitul lunii aprilie. În Churchill și Wood Buffalo, le puteți vedea, de asemenea, de la începutul lunii august până la începutul lunii mai.

Regatul Unit (Scoția)

Callanish, Scoția

Credit foto: Shutterstock / Luca Quadrio

Nu trebuie să călătoriți în cealaltă parte a lumii pentru a vedea aurora boreală. Scoția este unul dintre locurile mai puțin cunoscute pentru a vedea aurora boreală. Pentru a le vedea, vă recomandăm o vizită la Aviemore sau în Parcul Național Cairngorms din nord. Acolo sus, s-ar putea să aveți norocul de a vedea unul dintre aceste spectacole de dans colorate și luminoase. Țara este aproape de Franța, așa că este mai ușor să ajungi acolo și să vezi aurora. De asemenea, puteți profita de ocazie pentru a vizita Scoția și minunile sale!

Pentru a avea șansa de a vedea aurora boreală în Scoția, trebuie să veniți în perioada octombrie – începutul lunii martie.

Groenlanda

Aurorele boreale lângă Nuuk, Groenlanda

Credit foto: Shutterstock / Vadim Nefedoff

Pentru a admira aceste spectacole de lumini polare, puteți merge și mai la nord, în ținuturi reci și misterioase! Groenlanda oferă un spațiu gigantic, lipsit de orice poluare vizuală. Pentru a vă bucura de marea puritate a nopții și pentru a admira aurora boreală, ar trebui să mergeți în apropierea capitalei Nuuk sau pe coasta de est, spre Tasiilaq. De asemenea, puteți vedea aurore frumoase și mai la sud, în fiordul Tasermiut sau lângă ghețarul Qaleraliq. Cu aceste ocazii puteți vedea și mici iceberguri plutitoare, chiar și vara!

Rețineți că este posibil să observați aurora boreală în Groenlanda de la jumătatea lunii august până la sfârșitul lunii aprilie în sud și de la sfârșitul lunii august până la jumătatea lunii aprilie în Nuuk.

Alaska

Aurora Boreală în Alaska

Credit foto: Shutterstock / Dhanachote Vongprasert

Alaska este, evident, printre cele mai bune locuri din lume pentru a vedea aurora boreală! Situat la doar două grade sub Oceanul Arctic, Fairbanks este cu siguranță cel mai bun loc din SUA pentru a vedea cum se luminează noaptea rece și întunecată. Orașul oferă chiar și propriul sistem de prognoză și excursii pentru a-i îndepărta pe călători de luminile orașului. De asemenea, puteți ajunge la Nome, care se află în fața Strâmtorii Bering și a Rusiei. Ambele orașe au mai mult de 200 de zile de aurora pe an!

De asemenea, în Alaska puteți vizita Parcul Național Denali. În acest parc se află Muntele McKinley, cel mai înalt munte din America de Nord! Rețineți că puteți observa aurorele boreale în Alaska de la sfârșitul lunii august până la mijlocul lunii aprilie.

Tasmania și Noua Zeelandă

Aurorele boreale în Noua Zeelandă

Credit foto: Shutterstock / Ho Su A Bi

Poate fi o surpriză, dar Tasmania, în sudul Australiei, și Noua Zeelandă se numără într-adevăr printre țările în care se pot vedea luminile nordice! Dacă luminile cerești din nord sunt bine cunoscute, aurorele polare din sud sunt ceva mai puțin cunoscute. În emisfera sudică, fenomenul se numește aurora australă.

În Noua Zeelandă, le puteți vedea în două locuri: Mount John, lângă Lacul Tekapo, și pe Insula Stewart. În Tasmania, cele mai bune locuri sunt Mount Wellington din Hobart, Cradle Mountain Nature Park și Seven Miles Beach. Acestea sunt cele mai accesibile locații și cele mai apropiate de Polul Sud magnetic, în afara Antarcticii. Vânturile solare care provoacă aurorele sunt greu de prevăzut. Cea mai bună perioadă pentru a vedea aurora boreală în Noua Zeelandă sau Tasmania este între martie și septembrie.

TravelMax.ro