10 motive întemeiate pentru a pleca într-o călătorie lingvistică în Anglia

Doriți să plecați în străinătate pentru a învăța sau pentru a vă îmbunătăți limba engleză? Anglia este locul unde trebuie să mergeți pentru un sejur lingvistic!

Sejururile lingvistice sunt din ce în ce mai populare, indiferent de vârstă sau motivație, și au devenit foarte populare în ultimii ani. Și pe bună dreptate: ele nu sunt doar o experiență reală, ci și o excelentă trambulină pentru oricine dorește să învețe o limbă în imersiune totală.

Aproape de Romania, Anglia este o destinație care oferă numeroase avantaje pentru cei care doresc să beneficieze de această experiență fără a merge neapărat în cealaltă parte a lumii. Deci, de ce să alegeți Marea Britanie pentru un curs de limbi străine? Iată câteva motive întemeiate pentru a pleca într-o aventură peste Canalul Mânecii.

1. Fiind aproape de Romania

Aceasta este adesea prima întrebare care apare atunci când se dorește să se plece în străinătate pentru a învăța o limbă. Unde să mergem? Care este cea mai bună alternativă din punct de vedere al învățării, al experienței, dar și al costurilor?

Dacă Anglia este destinația numărul unu pentru un sejur lingvistic (din Romania), aceasta se datorează faptului că proximitatea sa față de Romania oferă numeroase avantaje. Cu avionul, trenul sau feribotul, Regatul Unit se află la doar câteva ore de Romania, ceea ce înseamnă că persoanele de toate vârstele pot găsi ceva care să li se potrivească. De exemplu, o persoană care lucrează poate profita de o vacanță pentru a merge în Anglia pentru un sejur lingvistic, fără a fi penalizată de riscurile unei călătorii mai lungi, cum ar fi timpul petrecut în transport sau diferența de fus orar (doar o oră peste Canalul Mânecii). Pe de altă parte, studentul care caută o primă experiență de imersiune beneficiază de un sejur lingvistic fără a suporta prea multe costuri suplimentare. În special, el sau ea poate asigura o anumită comunicare cu familia sa: să nu uităm că plecarea în străinătate – oricât de interesantă ar fi – poate fi stresantă atât pentru persoana în cauză, cât și pentru părinți.

2. Simplificarea aspectului administrativ

Sejur lingvistic în Anglia in calitate de rezident european, veți beneficia, de asemenea, de formalități administrative simplificate. Un avantaj, și nu cel mai mic, este că nu este nevoie de pașaport: pentru a intra pe teritoriu este suficientă o carte de identitate. În cazul minorilor, este necesar un acord de ieșire din țară însoțit de o fotocopie a cărții de identitate a semnatarului/părintelui.

În ceea ce privește sănătatea, gândiți-vă la cardul european de asigurări de sănătate, care vă asigură o acoperire odată ce vă aflați în țară.

3. Călătorii cu costuri mai mici

Nu este un secret că învățarea unei limbi străine în străinătate necesită un efort financiar. Avantajul de a merge în Anglia pentru a învăța o limbă străină constă în aspectul economic. Dacă viața de zi cu zi este la fel de scumpă sau chiar mai scumpă decât în Romania, prețul biletului de avion, formalitățile și costul sejururilor lingvistice în această țară vă permit să economisiți până la 1500 de euro în medie: SUA și Australia, de exemplu, sunt mult mai scumpe!

Odată ce ați ajuns acolo, există multe alternative pentru a vă ajuta să vă orientați din punct de vedere financiar. Cazarea la o familie gazdă sau într-un apartament comun este o opțiune foarte frecventă, la fel ca și alegerea unui card bancar pentru mai multe valute sau folosirea tarifului pentru studenți în transportul public.

4. Profitați de cursurile personalizate

Cursuri de limbi străine pe măsură

Credit foto: Unsplash – Trent Szmolnik

Cu o diferență de fus orar mică și, prin urmare, cu mai puțină oboseală din cauza călătoriei în ansamblu, sejurul lingvistic în Anglia vă permite, de asemenea, să petreceți mai mult timp învățând engleza la fața locului. Prin cursurile personalizate, structurile care găzduiesc acest tip de formare au avantajul de a putea corespunde oricărui profil. Astfel, indiferent de vârstă, nivel și obiective, sintaxa, conjugarea, ortografia, precum și înțelegerea scrisă și orală fac parte dintr-un proces de învățare complet și optimizat în timp, într-un context care este mai distractiv decât în sala de clasă.

5. Dezvoltarea accentului britanic

Învățarea limbii engleze înseamnă, de asemenea, să vă îmbunătățiți abilitățile de înțelegere. O vacanță lingvistică în Anglia vă oferă posibilitatea de a descoperi mai multe accente și, prin urmare, de a vă dezvolta învățarea pe un spectru mai larg. Într-adevăr, de la Londra la Manchester, de la oraș la țară, modul în care vorbesc oamenii se poate schimba complet! Aceasta este o oportunitate pentru toți cei care aleg să învețe engleza în Anglia de a progresa în învățarea lor prin adaptarea practicii în funcție de condiții și/sau context. O provocare în plus pentru un bagaj suplimentar!

6. Descoperirea culturii engleze

Vorbirea unei limbi este strâns legată de cultura țării respective. În Anglia, acest lucru se face prin intermediul unor peisaje cu contraste izbitoare: de la oraș și localurile sale la modă până la întinderile vaste din Cornwall, nu există -aproape- decât un singur pas. O diversitate culturală renumită pentru obiceiurile și obiceiurile sale, în special lingvistice: așa cum am menționat în paragraful anterior, uneori este suficient să te muți într-un alt loc pentru a descoperi o limbă complet diferită, noi expresii, dar mai ales noi moduri de viață, care merg mână în mână cu învățarea limbii și cu diferențierea culturală în ansamblu.

Pe lângă cultura lingvistică a țării, Anglia are și o istorie fascinantă. Acesta este un avantaj pentru studenți, care beneficiază adesea de tarife foarte accesibile sau chiar de intrare gratuită pentru a descoperi diversele locuri care spun povestea culturii locale, cum ar fi Muzeul Britanic și Muzeul Național al Scoției. Și dacă muzeele nu sunt genul tău de ceai, atunci optează pentru evenimente locale: orașele britanice sunt pline de activități distractive, mai ales în perioadele de vârf, cum ar fi Ziua Sfântului Patrick și Halloween.

7. Faceți progrese în imersiune

Când spuneți ședere lingvistică, vă referiți la imersiune. Învățarea limbii engleze în Anglia înseamnă, de asemenea, deschiderea către lume. Cunoașterea de oameni noi și traiul în comun promite să vă lărgească cercul social dincolo de granițe, ceea ce, în opinia tuturor, este neprețuit.

Cum țara este cunoscută pentru faptul că primește un număr mare de studenți din întreaga lume, imersiunea este totală și mai ales îmbucurătoare: de la o băcănie la un pahar în comun, prin intermediul familiei gazdă sau al colegului de cameră, fiecare mediu este propice învățării limbii și mai ales promite descoperirea multor practici. Oportunitatea de a înțelege și de a fi înțeles în diferite situații pentru a crea legături, a învăța vocabular nou, a se ajuta reciproc, dar mai ales pentru a progresa în cel mai bun mod.

Și apoi, într-un context imersiv, nu uitați că și ceilalți cursanți sunt în aceeași barcă. Efortul necesar nu este același ca într-o sală de clasă sau într-un seminar de întreprindere, unde nivelurile pot fi mai mult sau mai puțin “marcate” și induc teama de a fi judecat. Prin urmare, în imersiune, este mai ușor să te exprimi fără teama de a fi judecat pentru accentul sau abilitățile tale. Pe scurt, imersiunea înseamnă îndrăzneală!

8. Întâlnirea cu oameni noi

Întâlnirea cu oameni într-o călătorie lingvistică

Credit foto: Unsplash – Jens Johnsson

După cum puteți vedea, imersiunea merge mână în mână cu întâlnirile cu oamenii. Dincolo de contextul de învățare al unui sejur lingvistic, învățarea unei limbi străine în Anglia ajută, fără îndoială, la eliminarea anumitor bariere! O experiență socială plină de promisiuni și plină de satisfacții, unde toate vârstele și toate țările sunt invitate să se întâlnească. Oricare ar fi contextul, veți fi inevitabil determinat să creați legături și să comunicați, ceea ce vă va împinge, fără îndoială, să lucrați la practica lingvistică și să beneficiați astfel de acest avantaj social care, dincolo de aspectul teoretic, transformă învățarea într-o adevărată aventură umană.

9. Câștigarea autonomiei

Un sejur lingvistic în Anglia înseamnă să înveți încet, dar sigur, să te descurci singur. Așa cum am menționat mai devreme, apropierea Regatului Unit de Romania permite ca o primă plecare în străinătate să iasă din zona de confort fără prea multe contraste. Cu toate acestea, și din fericire, ca orice proiect, un sejur lingvistic necesită autonomie și organizare: înainte de plecare și dincolo de cursurile de engleză, trebuie să vă gândiți și la cazare, de exemplu. Prin urmare, depinde de dumneavoastră să alegeți un pachet all-inclusive propus de școala de limbi străine sau să vă faceți propriile aranjamente odată ce sunteți acolo!

Odată ajunși în Anglia, provocările sunt la fel de numeroase: întâlnirile, cumpărăturile, organizarea zilei, ieșirile în oraș, viața în comunitate sau participarea la orice fel de activitate necesită ingeniozitate! Avantajul Angliei constă în aspectul cosmopolit al acestui tip de sejur: multe persoane vin cu scopul de a învăța limba! Aflat la doar câteva ore de Romania, sejurul lingvistic vă permite să vă părăsiți pas cu pas zona de confort și să câștigați astfel în autonomie și maturitate.

10. Pregătirea pentru viitor

Învățarea unei limbi străine a fost o opțiune, dar acum este esențială. În plus, obiectivul nu este doar câteva cuvinte de vocabular, ci stăpânirea limbii în cauză pentru a ieși în evidență și a răspunde unei cereri tot mai mari de vorbitori de limba engleză, în special în țările emergente.

Practica este, prin urmare, o experiență imersivă cu drepturi depline, care devine din ce în ce mai mult parte a obiectivelor profesionale pentru a face o diferență. În acest sens, un sejur lingvistic în Anglia are sens: pe lângă experiența suplimentară din CV, oferă posibilitatea de a se deschide către alte perspective, cum ar fi apropierea de instituțiile locale pentru a urma un curs de învățământ superior. Pentru profesioniști, este vorba, de asemenea, de posibilitatea de a-și extinde rețeaua dincolo de granițe, prin învățarea unei limbi universale, dar și prin încurajarea întâlnirilor și a oportunităților odată ajunși la fața locului.

Lasă un comentariu