10 motive întemeiate pentru a deveni proprietar Airbnb

Sunteți proprietar? Iată primele 10 motive pentru a deveni proprietar pe Airbnb!

Se spune uneori că a deveni proprietar de locuință are dezavantaje financiare – între impozitul pe proprietate, lucrări, taxe de condominiu, întreținere curentă etc. – dar nu întotdeauna. Dimpotrivă, poate fi chiar o sursă de venituri din active! Închiriind locuința ta pe platforma Airbnb, îți poți suplimenta veniturile în timp ce cunoști oameni la tine acasă! Soluție creatoare de legături sociale, cazarea la domiciliu constă în atribuirea unei camere locuibile și mobilate unei persoane fizice, care, în principiu, trebuie să aibă acces la restul locuinței prin plata unei chirii pe noapte sau pe săptămână. Atenție însă: a deveni proprietar Airbnb înseamnă să declari veniturile din chirii, care sunt supuse regimului profiturilor industriale și comerciale (BIC), încă de la primul euro primit.

În ciuda acestui fapt, există multe motive întemeiate pentru a deveni proprietar Airbnb și pentru a vă pune proprietatea la dispoziția călătorilor. Iată care sunt cele 10 motive pentru a deveni proprietar Airbnb!

1. Pentru a avea un venit suplimentar

Acesta este primul dintre toate avantajele de a deveni un proprietar pe Airbnb: avantajulstimulent financiar. Închirierea proprietății proprii permite obținerea unui venit suplimentar din activele proprii, în plus față de munca sau capitalul propriu. Datorită înnoptărilor, al căror cuantum este mai mare decât în cazul unei închirieri pe termen lung, se poate câștiga teoretic un al doilea salariu, cu condiția să nu se stabilească tarife “în afara pieței”. Cu pragul maxim stabilit prin lege de 120 de zile pe an, se poate spera să se câștige până la 9 200 de euro pe an, ceea ce reprezintă puțin mai mult decât un salariu net cu jumătate de normă pe parcursul unui an… Fără să muncești!

2. O închiriere mai profitabilă

Să devii proprietar Airbnb ar fi mai profitabil decât să-ți închiriezi casa cu un contract de închiriere pe trei ani. De fapt, în Paris, de exemplu, un apartament pe Airbnb ar fi de până la 2.6 ori mai profitabile decât o închiriere pe termen lung sau sezonieră. Dar cum să fii profitabil pe Airbnb? Potrivit unui studiu realizat de Jurnalul de pe netÎn cazul capitalei franceze, ar fi suficient să vă închiriați apartamentul timp de 10 zile pentru a câștiga mai mulți bani decât într-o lună cu o închiriere clasică! Deci

3. Închirierea în siguranță

Un alt avantaj: să devii proprietar pe Airbnb îți permite să chirie în deplină siguranță. Plățile se fac prin intermediul platformei, ceea ce, în mod logic, evită facturile neplătite de către oaspeți. De asemenea, proprietarii pot solicita respectarea unui set de reguli pe care călătorii trebuie să le accepte înainte de rezervare, ceea ce previne daunele sau deranjul din partea anumitor persoane.

4. Gestionarea redusă a reclamelor

Nu numai că închirierea dvs. este fără reclame, dar nu există nici o fără taxă de înregistrare să plătească pe site pentru a împărți un apartament sau o casă. Călătorii vă pot contacta direct prin intermediul unui mesager instantaneu. Cu toate acestea, anunțul trebuie să includă descrieri bune ale locuinței.

În plus, dacă crearea/gestionarea anunțului pare a fi o constrângere, ca și curățenia, sosirile și plecările și alte obligații care fac parte din gestionarea închirierii, trebuie să știți că opțiunea de concierge Airbnb este populară printre proprietarii ocupați. Și, pe bună dreptate, tot mai mulți oameni încredințează gestionarea proprietății lor unor companii specializate care se ocupă de închirierea vacanței dumneavoastră ca de un serviciu complet.

5. Faceți cunoștință cu oameni

Pentru cei singuri, pentru cei în vârstă sau pentru amândoi, sau pentru oricine dorește să cunoască oameni, a deveni proprietar Airbnb este o modalitate excelentă de a recompunerea legăturii sociale, pentru a fi în contact cu o populație de călători francezi și internaționali. De ce să nu ne împrietenim cu ei? Bineînțeles, între gazdă și proprietar se stabilește inițial o relație comercială. Dar este o ocazie de a trăi un moment de convivialitate, făcând uneori întâlniri frumoase, de a descoperi noi culturi, făcându-i pe ei să le descopere pe ale tale. În plus, dacă lucrurile merg bine, puteți închiria direct pentru o perioadă mai lungă de timp. În plus, locuința dvs. nu este niciodată goală: acest lucru încetinește încercările hoților de a intra prin efracție și previne ca o cameră goală să miroasă urât…

6. Alegerea gazdelor datorită recenziilor

Platforma Airbnb, aflată pe valul economiei colaborative, a implicat călătorii în oferta sa, punând la dispoziție un sistem de recenzii și comentarii – nu, acesta nu este un episod din Black Mirror… – care vă permite să evaluați reputația digitală a gazdelor și a proprietarilor. Comparând recenziile persoanelor care solicită o rezervare, îi puteți respinge pe cei pe care îi considerați lipsiți de respect, neserioși și nesiguri. În acest sens, recenziile sunt un bastion împotriva înșelăciunii, asimetriilor informaționale și incertitudinii, care apar uneori în cazul unei închirieri “clasice”.

7. Selectarea perioadelor de ocupare a locuinței

În cazul unei închirieri tradiționale stabilite printr-un contract de închiriere, adesea cu reînnoire tacită la fiecare trei ani, este foarte dificil pentru proprietar să își notifice chiriașul, iar recuperarea ocupării locuinței este și mai puțin ușoară. Cu chiriile pe termen scurt Airbnb, este proprietar care stabilește perioadele de ocupare din locuința Lui, după voia Lui. Deci nu există nicio șmecherie: intrările și ieșirile – și nu ocupațiile – sunt toate identice. check-in și check-outAsta spunem noi în verbul turistic – sunt stipulate cu scrupulozitate pe site-ul platformei în momentul rezervării.

8. Posibilitatea de a modifica condițiile de închiriere

De ce să deveniți un proprietar Airbnb? Ei bine, pentru optimizați-vă chiriile ! În contractele de închiriere tradiționale, valoarea chiriei este reglementată și niciun proprietar nu poate decide unilateral să mărească chiria: revizuirea chiriei se bazează pe indicele de referință al chiriei, care stabilește plafoanele pentru creșterile anuale ale chiriei. Faptul de a deveni proprietar pe Airbnb vă scutește de acest cadru legislativ: sunteți liber să stabiliți tariful de închiriere, deși este recomandat să aplicați prețuri relative în funcție de “piață”, de perioada anului, de caracteristicile (renovat sau dărăpănat, criterii energetice, izolație etc.) și de dotările locuinței.

9. Decideți asupra condițiilor de anulare

Devenind proprietar Airbnb, puteți alege și câtă rigoare impuneți călătorilor: pe platformă, proprietarul alege care sunt condițiile de anulare a unei rezervări, în funcție de o gradație de cinci criterii:

  • Condiții flexibile (rambursare integrală până cu o zi înainte de data închirierii),
  • Condiții moderate (rambursare integrală cu până la 5 zile înainte de închiriere),
  • Condiții stricte (rambursare de 50% dacă se anulează cu cel puțin o săptămână înainte de perioada de închiriere),
  • Condiții foarte stricte 30 de zile (anularea trebuie să fie notificată cu cel puțin 30 de zile înainte de perioada de închiriere și dă dreptul la o rambursare de 50%),
  • Condiții foarte stricte 60 de zile (anularea trebuie făcută cu cel puțin 60 de zile înainte de începerea perioadei de închiriere pentru a avea dreptul la o rambursare de 50% din valoarea rezervării).

10. Beneficiați de o garanție de închiriere gratuită

Ultimul motiv bun pentru a deveni proprietar Airbnb: platforma a creat o Garanție pentru gazde care le permite proprietarilor să beneficieze de o protecție gratuită de până la 800.000 de euro împotriva daunelor materiale pentru fiecare rezervare. Acoperă daunele materiale produse bunurilor asigurate din locuință, cu excepția numerarului și a valorilor mobiliare, a obiectelor de colecție, a obiectelor de artă, a bijuteriilor, a animalelor de companie și a răspunderii personale.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro