10 idei pentru o excursie romantică de Ziua Îndrăgostiților

Este ziua îndrăgostiților și nu știi unde să mergi? Iată selecția noastră specială pentru o călătorie romantică!

Ziua Îndrăgostiților este o ocazie pentru a vă mulțumi jumătatea și pentru ca noi să vă oferim idei de călătorie pentru un weekend. Bineînțeles, vom încerca să fim originali, pentru că a te sfătui să mergi la Paris, Veneția sau Bruges este un pic cam ușor și mai ales inutil. Din Europa, din Laponia și până la Sarajevo, am explorat cele mai frumoase 10 destinații pentru tine cu o singură mantră: “Fiecare aventură începe cu cuvântul DA”.

Sunteți gata să vă faceți bagajele?

1. Florence

Florența poate fi un refren familiar printre destinațiile romantice, dar rămâne o destinație clasică pe care trebuie să o vizitați de Ziua Îndrăgostiților. Cu o moștenire excepțională, capitala toscană va întoarce cu siguranță privirile. Flancarea Galeriei Uffizi, agățarea unui lacăt pe Ponte Vecchio, plimbarea prin Grădinile Boboli, admirarea Statuii lui David în Galeria Dell’accademia înainte de a încheia cu o cină în Piazza Santa Croce, sub mirosul vinului toscan… Florența nu duce lipsă de farmec pentru a-ți face inima să tresară! Secretul este să te lași purtat de val.

2. Dubrovnik

Poate că nu este cald în februarie și poate că soarele nu este mereu afară, dar Dubrovnik rămâne irezistibil pe orice vreme. Această mică bijuterie croată, supranumită “Perla Adriaticii”, este un amestec subtil de latină și slavă. Orașul vechi, înconjurat de bastioane vechi și împodobit cu dale roz, este o adevărată carte poștală în care îți place să te pierzi. Magazine de bijuterii neobișnuite, cafenele drăguțe cu grădini înflorite, palate și neuitata “Placa”… Toate luminile sunt aprinse în Dubrovnik pentru a vă face șederea de Ziua Îndrăgostiților de neuitat.

3. Santorini

O insulă vulcanică paradisiacă, aproape izolată de lume, situată în Ciclade, în mijlocul Mării Egee, Santorini se remarcă în mod natural ca fiind unul dintre cele mai romantice locuri de pe pământ. Cu casele sale albite, bisericile cu acoperișuri albastre și priveliștile superbe de pe vârful Calderei din Fira, perla Thira este o destinație râvnită pentru o excursie în doi. Plimbați-vă cu măgarul sau urcați-vă pe o barcă pentru a vedea viața sălbatică, vizitați o podgorie sau relaxați-vă în izvoarele termale înainte de a vă plimba pe plajele roșii și albe. Seara, găsiți un mic restaurant unde vă puteți bucura de autenticitatea locului…

4. Istanbul

Desigur, Istanbulul nu este cel mai liniștit oraș pentru un weekend de Valentine’s… Exotic, frenetic și cu totul unic, Istanbulul a fost totuși votat “Capitală europeană a culturii” în 2010. Pe lângă faptul că găzduiește cele mai frumoase moschei și bazaruri haotice, orașul turcesc este plin de o serie de expoziții, spectacole și galerii de explorat. Viața agitată a Istanbulului îi poate descuraja pe cei care caută liniște și pace (ceea ce ar fi păcat, bucurați-vă!), așa că, pentru a face un pas înapoi și a păstra vibrația “romantică”, aveți posibilitatea de a vă caza la Heybeliada, una dintre cele trei insule ale Prinților, care se află la o scurtă călătorie cu feribotul din centrul Istanbulului. Nu există trafic pe insulă! Cel mai bun mod de a explora frumoasele mănăstiri bizantine și bisericile ortodoxe grecești este cu bicicleta sau cu trăsura trasă de cai.

5. San Sebastian

Cu mai multe stele Michelin pe cap de locuitor decât orice alt oraș, San Sebastián, situat pe coasta de nord a Spaniei (chiar la granița cu Franța), este un paradis al gurmanzilor și este foarte plăcut în această perioadă a anului (puțini turiști și o climă blândă). Faceți poftă de mâncare cu o plimbare de-a lungul Playa de la Concha, mărginită de palmieri, sau pe străzile orașului vechi, înainte de a vă bucura de un festin cu pintxos (tapas basce) în baruri tipice, unde faimoasele mâncăruri locale sunt gătite ca niște mini opere de artă. Pentru această ocazie, puteți alege un restaurant foarte șic din gama largă de unități premiate.

6. Sevilla

Unde altundeva să mergi de Ziua Îndrăgostiților? Sevilla este o altă idee bună pentru Ziua Îndrăgostiților. Capitala andaluză vă permite să explorați patrimoniul său istoric și cultural, totul sub razele unui soare generos. De ce să nu vă răsfățați la un restaurant bun de tapas, cu un pahar de vin și un concert de flamenco – buleria și rumba – pe fundal? Aleile colorate, curțile înflorite, fântânile, arhitectura din epoca musulmană vă vor sublima weekendul romantic.

7. Marrakech

Excursie la Marrakech pentru Ziua Îndrăgostiților

Credit foto: Unsplash – Yeo Khee

Trandafirii roșii și declarațiile, cuvintele dulci și marile restaurante gastronomice pentru 14 februarie nu sunt ceea ce vă place? De ce să nu vă oferiți o zi memorabilă și să vizitați în schimb Marrakech? Al cincilea oraș ca mărime din Maroc este o destinație turistică populară și are multe de oferit.

8. Laponia

Căutați aurora boreală și trăiți într-un peisaj înzăpezit, cu pete albe? Laponia suedeză sau finlandeză este o destinație excelentă pentru Ziua Îndrăgostiților: săniuș cu sania trasă de câini sau cu snowmobilul în sălbăticie, într-o cabană de lemn unde singura sursă de lumină este o lumânare, urmărind aurora boreală! Nu există o destinație mai romantică decât aceasta! Aterizați în Kittilä, Rovaniemi și îndreptați-vă spre nord, spre Cercul Arctic, pentru a vedea aurora boreală! De asemenea, puteți încerca pescuitul la gheață, puteți căuta un ren și chiar vizita faimosul sat al lui Moș Crăciun!

9. Corsica

Mergând de Ziua Îndrăgostiților pe insula Beauty, veți combina peisaje frumoase, zăpadă pe înălțimi și soarele blând al climatului mediteranean. Corsica este o destinație romantică 365 de zile pe an și este și mai bine să mergeți împreună pe 14 februarie! Corsica are un mediu natural protejat, unde vă puteți bucura de ritmul aparent lent și liniștit al insulei în orașe (Calvi, Ajaccio, Sartene, Propriano, Bonifacio). Faceți o plimbare cu mașina pentru a vedea calcanii din Piana, Ajaccio și până la stâncile din Bonifacio. Temperaturile vor rămâne răcoroase, dar soarele va ieși în februarie pentru a garanta un sejur memorabil.

10. Sarajevo

Și da, Sarajevo a fost marcat de război în anii ’90, dar acest oraș s-ar putea să vă facă să doriți să vă întoarceți. Dacă Ziua Îndrăgostiților este mai puțin importantă pentru dumneavoastră decât nevoia de a schimba peisajul, atunci Bosnia-Herțegovina este locul potrivit. Slalom pe străzile pietruite ale cartierului turcesc – Bascarsija Bucurați-vă de atmosfera musulmană din această zonă, vizitând moscheile și făcând fotografii cu partenerul dumneavoastră la faimoasa fântână Sebilj. Sarajevo este un oraș în care puteți petrece în baruri, dar și să vă petreceți seara cu partenerul dumneavoastră în micile restaurante din cartier înainte de a vă întoarce la hotel.

Un comentariu la „10 idei pentru o excursie romantică de Ziua Îndrăgostiților”

  1. Foarte frumoase aceste idei… daca puteti as dorii mai multe detalii despre Laponia. Cum se ajunge cel mai usor, cazari si lucruri recomandate care trebuie vizitate/facute acolo. Va multumesc 🙂

    Răspunde

Lasă un comentariu

TravelMax.ro