10 idei de weekend în jurul Parisului

Locuiți în capitală și doriți să vă ecologizați fără să conduceți ore întregi? Iată 10 idei de weekenduri în jurul Parisului care te vor face să vrei să pleci imediat!

Parisul este grozav: orașul luminilor, al muzeelor, al palatelor… Dar, uneori, ai nevoie să te îndepărtezi de rutina metrou-business-somn. Nu vă permiteți să plecați în vacanță? Nu intrați în panică, pentru că există multe locuri în jurul orașului unde puteți petrece câteva zile în liniște.

Într-adevăr, Ile-de-France este foarte bine deservită și este ușor de evadat cu mașina sau cu trenul. La mai puțin de trei ore distanță, puteți explora peisaje frumoase și orașe atractive.

Colțuri liniștite și natură pentru a face o baie de verdeață, plajă și mare, păduri vaste, castele și sate mici… Alegeți din cele 10 idei de weekend în jurul Parisului pe care le-am selectat pentru dumneavoastră.

1. Provins

Trandafir în Provins

Credit foto: Shutterstock – Zhoto

📍 88 de kilometri
🚗 În mașină : 1h15
🚆 Cu trenul 1h24 (Transilien linia P) de la Gare de l’Est
📷 Ce să vezi / faci vizitați orașul medieval, grădina de trandafiri, mâncați niște frigărui, participați la festival

Provins este un oraș medieval foarte impresionant, inclus în lista UNESCO. Dacă sunteți în căutarea unei escapade de weekend în jurul Parisului care să fie naturală și relaxantă, ați găsit-o.

Iubitori de pietre vechi? Plimbați-vă pe străzile înguste ale unei alte epoci sau vizitați temnița, bastioanele și bisericile.

Sunteți un iubitor al naturii? Atunci știați că Provins are o varietate de trandafiri care îi poartă numele? În superba grădină de trandafiri a orașului, puteți face o plimbare romantică. Ideea perfectă pentru un weekend romantic în jurul Parisului, nu-i așa?

Dar Provins este, de asemenea, un eveniment cultural în aer liber! De două ori pe an, orașul se întoarce în timp și recreează perioada medievală.

Prima dată în iunie, în timpul festivalului Médiévales. Apoi, în timpul sezonului festiv, cu o piață tematică de Crăciun. Trubadurii au ieșit la plimbare și sunt recomandate deghizările!

Provins este, de asemenea, o idee grozavă pentru un weekend în jurul Parisului, pe care să-l faceți cu copiii.

2. Le Touquet-Paris Plage

Le Touquet

Credit foto: Shutterstock – Thomas Dekiere

📍 258 kilometri
🚗 În mașină : 2h45
🚆 Cu trenul 2h30 (opriți la stația Etaples, apoi autobuzul 513 către centrul orașului)
📷 Ce să vezi / faci O plimbare pe plajă, o plimbare pe nisip, o plimbare în pădure, o piață acoperită…

Iată o idee pentru un weekend în jurul Parisului pentru a lua o gură de aer proaspăt. Le Touquet este perla de pe Coasta de Opal. Veți admira arhitectura burgheză a secolului al XIX-lea.e secolul al XIX-lea, vilele Art Deco, zona tipic și fermecătoare de pe malul mării…

Plimbați-vă de-a lungul plajei sau faceți o baie verde în pădure. Pini, plopi și arini vă vor reîncărca bateriile ca niciodată înainte, departe de tumultul capitalei.

Sunteți un fan al sportului? Vă veți distra de minune pe un iaht cu nisip pe cei 12 kilometri de plajă. Îți place mai mult arhitectura? Plimbați-vă cu nasul pe sus pe circuitul de arhitectură Balneaire Architecture.

Urcați în vârful farului Canche, apoi plimbați-vă prin oraș. Primăria, piața acoperită și vilele excentrice vă vor încânta cu siguranță privirea.

3. Le Havre

Le Havre

Credit foto: Shutterstock – wantanee chansawad

📍 197 de kilometri
🚗 În mașină : 2h
🚆 Cu trenul 2 ore (de la Gare St Lazare)
📷 Ce să vezi / faci Admirați arhitectura lui Perret, înotați în Canalul Mânecii, admirați peisajele care i-au inspirat pe impresioniști

Le Havre nu va fi, probabil, prima dintre ideile dumneavoastră de weekend în jurul Parisului, deoarece reputația sa de “oraș urât” este destul de tenace. Cu toate acestea, dacă sunteți dispuși să gândiți în afara cutiei, veți fi mai mult decât plăcut surprinși.

Într-adevăr, orașul Le Havre este în întregime clasificat de UNESCO, tocmai pentru arhitectura sa, tipică perioadei postbelice. În plus, puteți înota pe frumoasa sa plajă de pietriș sau puteți face o excursie de o zi la Étretat.

Dar Le Havre este, de asemenea, o escapadă de weekend de la Paris pentru iubitorii de artă de toate felurile. În primul rând, MuMa (Muzeul de Artă André Malraux) îi va încânta pe iubitorii de impresionism, deoarece are cea mai mare colecție de picturi din această perioadă după muzeele din regiunea pariziană.

În al doilea rând, iubitorii de artă modernă și contemporană, precum și de artă stradală În ultimii ani, orașul Le Havre a investit în arta în aer liber. Orașul Le Havre a investit într-adevăr în arta în aer liber în ultimii ani. Nu ratați arcadele de containere din apropierea portului, “gouzous” realizate de artistul de graffiti Jace sau porticul de beton de pe plaja de pietriș.

4. Golful Somme

Golful Somme

Credit foto: Shutterstock – Wilfried Photo

📍 225 de kilometri
🚗 În mașină : 2h20
🚆 Cu trenul 1h57 (luați trenul până la Noyelles-sur-Mer, apoi trenul cu aburi din Baie de Somme până la Le Crotoy sau Saint-Valéry-sur-Somme).
📷 Ce să vezi / faci drumeții, canotaj pe mare pentru a întâlni focile, înot

Golful Somme este cu adevărat una dintre cele mai bune idei de weekend în jurul Parisului pe care le puteți găsi. Într-adevăr, destinația este puțin cunoscută și nu este foarte populară printre turiști și turiști. Cu toate acestea, este o destinație naturală incredibilă.

Începeți prin a face o excursie cu o canoe pe mare pentru a vedea focile (da, foci! În Franța!) în mediul lor natural. Apoi mergeți la Parc du Marquenterre pentru a observa păsările migratoare, prezente cu miile în Golful Somme.

De asemenea, puteți traversa golful pe jos, puteți înota pe plaja Le Crotoy cântată de Alain Souchon sau puteți admira maiestuoasele stânci din sudul golfului.

În cele din urmă, seara, vă puteți bucura de specialitățile culinare din Golful Somme: midii, miel de salină, cartofi timpurii… În concluzie, este o idee delicioasă pentru un weekend în jurul Parisului!

5. Troyes

Troyes

Credit foto: Shutterstock – Leonid Andronov

📍 178 de kilometri
🚗 În mașină : 2h
🚆 Cu trenul : 1h40
📷 Ce să vezi / faci Mâncatul unui andouillette, băutura șampaniei, plimbările pe străzile medievale, cumpărăturile în magazinele fabricilor.

Iată o idee pentru un weekend în jurul Parisului pentru gurmanzi. Troyes en Champagne este unul dintre orașele de artă și istorie ale Franței. Veți putea să vă rupeți complet de viața de zi cu zi pentru un weekend.

În primul rând, răsfățați-vă cu specialitățile regionale. Mănâncă un andouillette. De asemenea, puteți degusta coniacul local Prunelle și vizita pivnițele de șampanie.

Dar, în timp ce vă umpleți stomacul, nu uitați să vă umpleți și ochii! Troyes este, de asemenea, o idee pentru un weekend în jurul Parisului pentru iubitorii de patrimoniu și de pietre vechi.

Vizitați catedrala cu impresionantele sale vitralii. Sau vizitați MOPO, Musée de l’Outil et de la Pensée Ouvrière, condus de Compagnons du Devoir, unde scenografia este cu adevărat magnifică.

6. Veules-les-Roses

Veules les roses

Credit foto: Shutterstock – Delpixel

📍 190 de kilometri
🚗 În mașină : 2h30
📷 Ce să vezi / faci Vizitați câmpurile de creson, mergeți la plajă, plimbați-vă de-a lungul râului Veules

Iată o idee pentru un weekend în jurul Parisului într-unul dintre “cele mai frumoase sate din Franța”. Veules-les-Roses este într-adevăr un sat fermecător. Puteți admira arhitectura tipică normandă în timp ce vă plimbați pe străzile mărginite de case cu pereți din lemn și acoperișuri de paie.

Vârtejurile și virajele râului Veules, “cel mai mic râu din Franța”, vă vor conduce spre colțuri secrete. Nu în fiecare zi ai ocazia să te plimbi de-a lungul unui râu de la izvor până la gură, și încă pe jos!

În cele din urmă, profitați de faptul că vă aflați pe Côte d’Albâtre pentru a face o baie pe plaja cu nisip fin. Într-adevăr, în ciuda laturii sale romantice și sălbatice, a stâncilor și a plajei sale frumoase, Veules-les-Roses rămâne relativ ferită de turismul de masă. O idee pentru un weekend în jurul Parisului de încercat urgent!

7. Chartres

Chartres

Credit foto: Shutterstock – Leonid Andronov

📍 90 de kilometri
🚗 În mașină : 1h20
🚆 Cu trenul 59 de minute
📷 Ce să vezi / faci : plimbare artă stradală pe străzi, vizitați casa Picassiette

Această idee de weekend în jurul Parisului îi va încânta pe iubitorii de excursii în oraș. Chartres se află la doar o oră de Paris cu trenul, așa că puteți ajunge acolo foarte repede și puteți profita la maximum de cele două zile. Este un oraș istoric, dar și un oraș modern, dinamic și foarte verde.

Într-adevăr, traversat de râul Eure, veți găsi spații verzi magnifice de-a lungul malurilor pentru a petrece momente de liniște și relaxare.

Nu ratați cele două evenimente care dau ritm vieții orașului. În primul rând, Chartres en Lumières. Douăzeci și patru de locuri din centrul orașului sunt iluminate cu culori și decorațiuni de mari dimensiuni. Printre ele, catedrala, desigur, dar și Muzeul de Arte Frumoase, mediateca, podurile… Un moment magic.

Apoi, Rencontres du artă stradală numit Boulevard du Graff. Astăzi, lucrările de artă stradală sunt incluse în traseul de artă contemporană din centrul orașului. Chartres este, așadar, o idee de excursie de weekend în jurul Parisului în domeniul cultural și artistic.

8. Lyons-la-Forêt

Lyon La foret

Credit foto: Flickr – Clément S

📍 100 de kilometri
🚗 În mașină : 1h40
📷 Ce să vezi / faci drumeții în pădure, admirând clădirile din secolul al XVII-leae sec.

Dacă sunteți în căutarea unui weekend departe de Paris, mergeți la Lyons-la-Forêt. Cărămidă roșie și fațade cu colț de lemn… fără îndoială, vă aflați în Normandia! Nu ezitați să vă plimbați pe străzi pentru a admira clădirile fermecătoare, tipice regiunii.

După cum sugerează și numele său, acest mic sat, etichetat drept “cel mai frumos sat din Franța”, este situat la marginea unei păduri mari. Nu prea sunt multe de făcut aici decât să te plimbi prin pădure, iar acest lucru este ceea ce o face atât de fermecătoare.

Puteți să vă plimbați pe malul râului Eure, să vă plimbați prin pădure sau să descoperiți arboretul orașului pentru a vă reîncărca bateriile. Există, de asemenea, numeroase trasee pietonale pentru bicicliști, plimbători și chiar călăreți.

9. Le Perche

Parcul de la Perche

Credit foto: Instagram – parcregionalduperche

📍 135 de kilometri
🚗 În mașină : 2h
📷 Ce să vezi / faci : Nogent le Rotrou, drumeție în Parcul natural regional Perche

Pentru o idee de weekend în jurul Parisului, natură și relaxare, alegeți Perche. Într-adevăr, între păduri, garduri vii și sate pitorești, veți avea cu ce să vă odihniți ochii de griul orașului.

Parcurgeți regiunea cu mașina pentru o mini-călătorie pe șosea care vă va arăta minunile din Perche. Atenție, fiți pregătiți să faceți supradoză de verde.

De exemplu, începeți în Nogent-le-Rotrou, la capital de Perche. Apoi vizitați ferma de armăsari din Landes și descoperiți rasa de cai Percheron.

După aceea, faceți un tur al grădinii Petite Rochelle și urmați un tur ghidat de proprietarul care a creat-o de la zero…

Și, mai presus de toate, nu ezitați să gustați specialitățile locale, cum ar fi budinca neagră sau cidrul. Pe lângă faptul că este relaxant, Perche este o idee excelentă pentru un weekend gastronomic în jurul Parisului!

10. Amiens

Amiens

Credit foto: Shutterstock – llgonisf

📍 160 de kilometri
🚗 În mașină : 1h50
🚆 Cu trenul : 1h07
📷 Ce să vezi / faci hortillonnages, catedrala, turnul Perret

Amiens nu este, la prima vedere, o idee pentru o excursie de weekend în jurul Parisului. Cu toate acestea, orașul este splendid și își merită porecla de “Mica Veneție a Nordului”. Într-adevăr, în inima orașului, hortillonnages (un fel de grădină plutitoare înconjurată de canale) formează un imens plămân verde de peste 300 de hectare.

Este posibil chiar să le descoperiți cu o barcă mică. Orașul are, de asemenea, o serie de parcuri frumoase, inclusiv Parc Saint Pierre. Aproape de centrul orașului, oferă o vedere frumoasă la catedrală. Un loc frumos pentru a merge la plimbare, pentru a face sport sau pentru a lua aer curat.

Dar Amiens este, de asemenea, un oraș cu un patrimoniu impresionant. Este, într-adevăr, primul oraș din Franța care a fost inclus pe lista UNESCO! Descoperiți în special casa lui Jules Verne, deschisă publicului, dar și turnul Perret (știți, arhitectul care a reconstruit Le Havre de mai sus), catedrala, clopotnița, circul…

În plus, orașul a fost recompensat pentru frumoasa punere în valoare a acestui patrimoniu prin acordarea etichetei “Ville d’Art et d’Histoire”.

TravelMax.ro