10 activități și vizite gratuite de făcut în Roma

Vizitați Roma : Care sunt activitățile și vizitele gratuite pe care le puteți face la Roma, orașul mitic al Antichității care a devenit o atracție turistică europeană majoră?

Italia nu ar fi devenit Italia fără prezența orașului Roma, căruia îi datorează totul. Nu vorbim oare de “Imperiul Roman”, care a făcut din orașul Roma centrul lumii antice? Influența lumii romane asupra metropolei romane de astăzi nu mai este pusă la îndoială.

Se simte în timpul unei vizite în acest oraș cu o mie de fațete, tipic italiene, și care îl va seduce pe turistul în trecere. Chiar dacă sunt atrași doar de activitățile gratuite pe care le pot face în Roma, pot profita la maximum de șederea lor aici.

Scopul acestui mini-ghid este de a-i ajuta să facă acest lucru, prezentând 10 dintre lucrurile gratuite pe care le puteți face în Roma. Haideți!

1. Bazilica Sfântul Petru

Bazilica Sfântul Petru, Roma

Credit foto: Shutterstock / Shamanick

Nu ai cum să scapi de ea atunci când cauți excursii gratuite de făcut la Roma: la Bazilica Sfântul Petru Bazilica Sfântul Petru este unul dintre cele mai emblematice monumente ale orașului și, în plus, este complet gratuită!

Construit pe locația exactă a mormântului lui Sfântul Petru – Este renumit în întreaga lume. De fapt, probabil că sunteți deja familiarizați cu fresca sublimă a lui Michelangelo – Creația lui Adam – din legendara Capelă Sixtină.

Aceasta este oferită vizitatorilor care vin să admire această bazilică bogat decorată, protejată de gărzile elvețiene și de faimoasele lor uniforme multicolore, concepute, se spune, de Michelangelo însuși.

Atenție Accesul la dom și la diferitele muzee ale Vaticanului nu este gratuit.

2. Fântâna Trevi

Fântâna Trevi Fântâna Trevi se află în piața cu același nume, chiar în fața Palatului Poli. Construită în secolul al XVIII-lea, această colosală fântână barocă este cea mai mare și cea mai cunoscută dintre fântânile din Roma. Este, de asemenea, una dintre cele mai emblematice clădiri din oraș, apărând în numeroase filme, cum ar fi celebra scenă din filmul lui Fellini “La Dolce Vita”, în care apare încântătoarea Anita Elkberg.

Probabil una dintre cele mai bune activități gratuite de făcut în Roma, este invadată de o mulțime de turiști atât vara, cât și iarna. Liber? Ei bine, nu chiar. Există un obicei care îi îndeamnă pe turiști să stea cu spatele la fântână înainte de a arunca o monedă în ea cu brațul drept, ceea ce le-ar asigura că se vor întoarce în capitala italiană pentru a colecta moneda!

3. Exteriorul Colosseumului

Colosseum, Roma Iată încă unul dintre cele mai faimoase monumente din Italia, dacă nu chiar din lume! Colosseum, cel mai mare amfiteatru din Imperiul Roman, este situat în inima orașului și a fost construit în urmă cu mai bine de 2000 de ani, demonstrând puterea Romei la apogeu.

Acum în ruine, aceasta este una dintre cele mai bune vizite gratuite pe care le puteți face în Roma. Doar partea exterioară a Colosseumului nu costă niciun ban, dar puteți vedea interiorul – în care trebuie să plătiți pentru a intra – prin arcade.
Deci, ești pregătit să fii gladiator sau șofer de car?

4. Campo de’ Fiori

Campo de' Fiori, Roma

Credit foto: Shutterstock / rarrarorro

În italiană, Campo de’ Fiori înseamnă “câmp de flori”. Conform legendei, aici exista o pajiște înflorită înainte ca locul să fie asfaltat! Situat între Piazza Navona și Palatul Farnese, romanii se întâlnesc aici pentru a împărtăși un moment de convivialitate tipic mediteranean.

În zilele noastre, în acest spațiu autentic și călduros a fost amenajată o piață frumoasă, de luni până sâmbătă. Oamenii vin aici pentru a cumpăra fructe și legume, pește și păsări de curte, sau pur și simplu pentru a se plimba cu familiile lor și a se bucura de una dintre cele mai frumoase vizite gratuite din Roma!

5. Panteonul

Panteon, Roma

Credit foto: Shutterstock / Phant

Panteonul – o clădire religioasă – servește acum drept bazilică, dar nu a fost întotdeauna așa. Construit în urmă cu peste două milenii la ordinul generalului Agrippa, a fost folosit inițial ca templu dedicat zeităților din mitologia romană.

Această realizare arhitecturală include cea mai mare cupolă din antichitate și, chiar și astăzi, nu prezintă semne de degradare structurală. De fapt, este probabil cea mai bine conservată dintre clădirile romane antice!

Interiorul este la fel de frumos ca și exteriorul și este un lucru bun că nu se plătește taxă de intrare. Este, într-adevăr, una dintre cele mai bune activități gratuite pe care le puteți face în Roma, fie că sunteți singur sau cu familia.

6. Colina Capitolină

Capitol Hill, Roma

Credit foto: Shutterstock / Lucky-photographer

Câteva informații topografice: splendidul oraș Roma este construit pe șapte coline, inclusiv Colina Capitolină, cea mai mică, situată în vestul orașului, între Câmpul lui Marte și Forumul Roman. Considerat inima Orașului Etern, este unul dintre locurile de vizitat din oraș atunci când căutați un tur gratuit de făcut în Roma.

De aici, puteți admira două panorame splendide, una cu vedere spre nord-vest asupra orașului, iar cealaltă spre Forumul Roman și până la Colosseum! Vă recomandăm să mergeți să descoperiți aceste priveliști de neuitat dimineața sau seara, pentru a scăpa de numeroșii vizitatori și curioși care au venit să admire orașul.

7. Parcul de la Villa Borghese

Vila Borghese, Roma Aceasta este, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase vizite gratuite pe care le puteți face în Roma. În frumoasa parte nordică a orașului, după ce traversați Piazza del Popolo, care oferă o priveliște unică asupra orașului Roma, intrați în parcul de la Vila Borghese cel mai faimos spațiu verde din Roma!

Vila Borghese poartă numele unei familii nobile bogate din Siena, iar parcul adiacent are bulevarde splendide și umbroase, plantate cu pini și cu multe fântâni splendide.

În jurul lacului, un loc de întâlnire romantic prin excelență, bicicliștii și pasionații de patinaj pe role vin să se bucure de acest cadru excepțional pe potecile asfaltate. Vă recomandăm să vă încheiați vizita la terasa sublimă a hotelului Pincio Unul dintre cele mai bune locuri pentru a observa și fotografia orașul!

8. Piazza Navona

Piazza Navona, Roma Piazza Navona este una dintre cele mai mari din Roma și, de asemenea, cea mai turistică. Este un loc absolut splendid și oferă vizitatorilor posibilitatea de a face una dintre cele mai bune activități gratuite din Roma!

Construit pe ruinele faimosului stadion Domitian, care datează din secolul I, găzduiește ansambluri arhitecturale splendide, cum ar fi Fântâna celor patru râuri a lui Bernini, Biserica Santa Agnese in Agona a lui Borromini, precum și nenumărate monumente baroce.

Pe lângă restaurantele și cafenelele tipice romane, în zonă sunt organizate în mod regulat numeroase evenimente urbane și spectacole, ceea ce face ca aceasta să fie unul dintre cele mai plăcute locuri de vizitat atunci când vă aventurați în capitala italiană.

9. Săptămâna culturii

Băile lui Caracalla

Credit foto: Filckr – THEfunkyman

Atunci când căutați excursii gratuite de făcut în Roma, s-ar putea să fiți luat prins cu garda jos când vedeți că, la fel ca peste tot, muzeele, punctele de interes istoric și cultural sau siturile arheologice nu sunt gratuite. Dar cui îi pasă!

Puteți profita de o inițiativă înființată de Ministerul italian al Culturii, care este similară cu Zilele Patrimoniului francez.
În timpul acestei săptămâni, organizată în mod tradițional primăvara, mai mult de 400 de situri turistice – de obicei cu plată – devin gratuite sau deschise publicului atunci când sunt de obicei închise.

Aceasta este o ocazie unică de a descoperi cele mai frumoase și mai prețioase lucruri pe care orașul le are de oferit: Palazzo Massimo, Băile lui Caracalla, sublima Galerie Borghese, Palatul Barberini sau Vila lui Hadrian. Depinde de tine să alegi ce te atrage cel mai mult, deși trebuie să te aștepți la un număr foarte mare de vizitatori!

10. Străzile din Campo Marzio

Piazza di Spagna, Roma

Credit foto: Shutterstock / S.Borisov

Campo Marzio – Câmpul lui Marte, în limba lui Molière – este de fapt unul dintre cei 22 de rioni (cartiere istorice) ai capitalei italiene. O plimbare prin această zonă este cu siguranță una dintre activitățile gratuite care nu trebuie ratate în Roma. Zona găzduiește unele dintre cele mai prestigioase branduri de lux din Italia și are o multitudine de atracții culturale și turistice.

Pe lângă barurile de cocktailuri șic și magazinele scumpe, puteți să vă plimbați pe străduțele înguste și colorate, pline de viață zi și noapte, pentru a descoperi o Romă populară și autentică, care îl va fermeca pe vizitator!

De asemenea, puteți intra în unele dintre galeriile de artă, care sunt complet gratuite. De asemenea, puteți pur și simplu să faceți fotografii din această zonă frumoasă și să aduceți acasă amintiri de neuitat. Și de ce să nu vă inspirați prietenii să facă același lucru!

TravelMax.ro