1 săptămână în Punta Cana și împrejurimi

Mergeți în Republica Dominicană pentru o săptămână? Unde să mergem într-un timp atât de scurt? Iată itinerariul nostru sugerat în jurul Punta Cana!

Principala stațiune balneară din Republica Dominicană, situată în extremitatea estică a țării, Punta Cana este un oraș cu puțin peste 50.000 de locuitori. Nava amiral a turismului de masă din Caraibe – aici, ecologia trece pe locul doi în fața parafinei – Republica Dominicană a primit 5,35 milioane de turiști străini pe țărmurile sale în 2017, dintre care 213.247 din Franța. Un paradis tropical – temperatura anuală aici oscilează între 25°C și 35°C pe tot parcursul anului – în mijlocul junglei, între plaje de coastă sublime scăldate de apele turcoaz ale Oceanului Atlantic, Punta Cana a fost dezvoltat în anii 1970.

Vă planificați un itinerar de călătorie de o săptămână, dar vă temeți că veți petrece prea mult timp pe aceeași plajă, printre aceiași turiști? Înțelegem. În Punta Cana și în împrejurimi, transportul public este aproape punctual și ieftin. Între plaje, natura luxuriantă sau lenevirea pe terasă, iată care este ideea noastră de itinerar pentru a vizita Punta Cana și împrejurimile sale.

Ziua 1: Punta Cana și coasta de nord

Playa Bavaro, Punta Cana

Credit foto: Flickr – Joe deSousa

Dacă nu ați făcut deja acest lucru din Franța înainte de plecare, va trebui să inchiriati un hotel în Punta Cana când ajungeți. Nu este dificil, există o multitudine de ele de-a lungul coastei.

Începeți prin a sări în apă pentru a vedea prima plajă: Playa de Arena Gorda, Playa de El Cortecito sau Cabo Engaño, Juanito. Apa mării are o temperatură de aproximativ 28°C pe tot parcursul anului, așa că este ușor de intrat în ea.

Vizitați site-ul Fabrica de țigări Don Lucas, The Dolphin Explorer, Punta Cana Seaquarium – unde puteți merge sub apă cu capul într-un costum de scafandru pentru a vedea delfini, raze manta și chiar rechini! Copiii se vor bucura să meargă la Parcul Manati pentru a vedea leii de mare, delfinii, caii și papagalii.

După acest program încărcat – și ambițios – de plaje și vizite, bucurați-vă din nou de plajă: noaptea, atmosfera este foarte festivă, dinamică, zgomotoasă. Dacă vă place să petreceți, acesta este “The Place to Be”!

Ziua 2: Punta Cana Sud

Ziua a doua în Republica Dominicană: cum e să te trezești în paradis? Mergeți spre sud pentru a explora parcul ecologic ” Ochi indigeni” . Aceasta este o excursie care trebuie neapărat vizitată: după o plimbare prin junglă, veți vedea o lagună superbă, unde vă puteți scufunda și înota printre broaște țestoase și pești colorați. O versiune în mărime naturală a Lumii lui Nemo! Este o rezervație indigenă, cu o grădină zoologică, 12 lagune și, mai presus de toate, un loc pentru a descoperi istoria și cultura țării. Mai multe plaje aproape pustii se întind de-a lungul coastei înconjurătoare, așa că nu ezitați să vă bălăciți în ele!

Continuați Hoyo Azul Unul dintre cele mai impresionante locuri din Punta Cana. Este un abis natural plin de apă albastră ca de cristal. Scufundați-vă când soarele strălucește în lagună, dar apa este destul de rece. Mergeți la Juanito Beach sau la Cap Cana Marina. Dacă alegeți acest itinerar, va trebui să închiriați cazare în Punta Cana și în împrejurimi.

Ziua 3: Parcul Național Cotubanamá și Insula Saona

Insula Saona, Punta Cana

Credit foto: Flickr -Ian Bruce

În a treia zi, coborâți la Parcul Național Cotubanamá (există și “Parque Nacional Del Este”, numit astfel până în 2014) și Isla Saona. Aceasta este o altă bijuterie din Republica Dominicană, în largul coastei Punta Cana, renumită pentru întinderile sale de plaje pustii. Acesta este locul unde să mergeți dacă plajele din nordul Punta Cana sunt prea aglomerate și aglomerate pentru dumneavoastră. Parcul național este o rezervație de animale sălbatice cu peste 300 de specii de păsări și 500 de specii de flori și plante, care se bucură de lumina tropicală pe tot parcursul anului. Acest lucru face ca parcul să fie un ecosistem unic, care trebuie conservat: aici se pune problema cum se poate combina turismul de masă cu protecția ecosistemului.

L’Insula Saona este supranumită “perla coastei Caraibelor”. Este situat în inima unei rezervații naturale protejate, cu multe păsări: o adevărată încântare! Pentru a petrece o zi în aceste două situri excepționale este ambițios, este posibil să trebuiască să plecați foarte devreme dimineața și să rezervați o cameră pentru a dormi în Boca de Yuma sau Dominiscus.

Ziua 4: Insula Catalina și La Romana

La Romana, Republica Dominicană Cum să vă continuați itinerariul în jurul Punta Cana? Isla Catalina și La Romana nu trebuie ratate. Situat la 2,4 kilometri de coastă, hotelul Insula Catalina este înconjurată de un recif de corali, ceea ce o face un loc ideal pentru snorkelling. În trecut, insula a fost un refugiu pentru corsari. În timp ce se plimba pe plajă – la playa de la Isla Catalina – În playa de la Isla Catalina, care înconjoară insula, vă puteți imagina că sunteți un pirat din secolul al XVIII-lea, așteptând să atacați și să jefuiți alte nave.

După ce s-a scăldat în apele turcoaz ale insulelor Catalina și Saona, orașul La Romana La Romana își dezvăluie toată splendoarea: complexul de golf Casa De Campo, portul de agrement, satul medieval Alto de Chavon, plajele… Plaja Minitas, Playa El Caleton.

Ziua 5: În interiorul țării

Te-ai săturat de plaje, oricât de paradisiace ar fi ele? Nu, nu ești un snob. Dar este timpul să explorați zona rurală dominicană în timp ce vă îndreptați spre Punta Cana pentru a încheia itinerariul de călătorie. Călăriți pe cai, faceți tiroliană prin junglă, gustați produsele locale (cacao, cafea, trabucuri). Dacă nu vă este frică de atracții, apelați la o agenție de turism pentru a vedea totul într-o singură zi!

Orașul Higüey, un oraș cu peste 170.000 de locuitori, este reședința muncitorilor din Punta Cana. Este un fel de fundal al orașului de la malul mării și există două monumente care nu trebuie ratate: Bazilica Maicii Domnului din Altagracia – clasificată ca monument național din 1970 – și biserica San Dionisio, care datează din secolul al XVI-lea. În apropiere se află Muzeul din La Altagracia Există nenumărate baruri și restaurante unde puteți petrece timpul cu localnicii.

Ziua 6: Spre Coasta de Nord

Iată o sugestie de itinerar destul de ambițios: s-ar putea să fie o mică cursă, dar uneori ești tentat să vezi totul pentru a avea o bună imagine de ansamblu a insulei. Santo Domingo este prea departe, dar ar putea fi o idee bună să mergeți pe coasta de nord în ultimele două zile ale călătoriei.

Pe drum, puteți petrece o jumătate de zi într-un safari la Monkeyland. Ideal, de asemenea, dacă ați ales să săriți peste itinerariul nostru și să închiriați un hotel în Punta Cana spre Bavaro sau Playa Macao. Veți vedea saimiri, maimuțele veveriță descrise ca fiind cele mai sociabile maimuțe din “Lumea Nouă”. În plus, vă veți bucura și de priveliști panoramice ale munților estici și ale satelor locale, veți gusta fructe și cafea organice proaspete, veți vizita o casă tipică de pe insulă, veți vizita Casa del Coco (unde veți putea învăța cum se face ulei de cocos). Dacă nu ai făcut-o încă, du-te și relaxează-te la Playa MacauAceasta este una dintre cele mai frumoase plaje din regiune. Acum este timpul să închiriem un hotel în Punta Cana pentru a începe călătoria de întoarcere…

Ziua 7 : câteva plaje pentru a termina

Zborul spre casă este la sfârșitul zilei? Partea de nord-est a Punta Cana oferă, ca și în prima zi, un șir nesfârșit de plaje paradisiace unde pur și simplu nu poți face nimic: Playa de Arena Gorda, Playa del Cortecito, Playa Bavaro. Nu zăboviți prea mult, deoarece veți avea nevoie de timp pentru a vă returna mașina – pentru cei care au închiriat-o – și pentru a prinde autobuzul înapoi la aeroport.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro